Το σκόρδο πλατυκάμπου δείχνει το δρόμο...

Κινητήριος μοχλός στην όλη ιστορία είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λάρισας Δημήτρης Κουρέτας και η ομάδα του.

iapones1jpg

Μάλιστα, για να προχωρήσει η σημαντική αυτή συνεργασία προηγήθηκε ταξίδι των Ιαπώνων στον Πλατύκαμπο Θεσσαλίας όπου είδαν ακριβώς τι δουλειά που γίνεται εκεί και μίλησαν με τους ειδικούς.

skordajpg

Ο Συνεταιρισμός στον Πλατύκαμπο είναι ένας από τους ισχυρότερους στην Ελλάδα μαζί και με τον Συνεταιρισμό Βύσσας του Έβρου. Στην επίσκεψη των Ιαπώνων ήταν και αντιπροσωπεία από τον Συνεταιρισμό Βύσσας.

Πώς ξεκίνησαν όλα...

kouretasjpg

Από την Ταϊλάνδη τέλη Μαρτίου του 2019 όταν ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας βραβεύτηκε εκεί για το επιστημονικό του έργο το οποίο του πρόσφερε μία θέση στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών.

Στην Μπανγκόκ, ο Δ. Κουρέτας γνώρισε τον ισχυρό Wakunaga τον ισχυρό άντρα της ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρείας που παράγει συμπληρώματα διατροφής με βασικό συστατικό το σκόρδο σε 60 χώρες του πλανήτη. Όχι μόνον η πρώτη συνάντηση πήγε καλά αλλά και η επόμενη που έγινε στην Σπάρτη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιατρικής.
Μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους... δικαιώνοντας τον τρόπο που δουλεύει ο καθηγητής Κουρέτας με την ομάδα του.

iaponesjpg

σ.σ., για την... ιστορία να αναφέρουμε πως το ελληνικό κράτος επιδοτεί τη δουλειά που γίνεται από τον Κουρέτα και την ομάδα του με 1.500 ευρώ ετησίως . Τα project, όμως, αυτής της ομάδας επιφέρουν στο Πανεπιστήμιο έσοδα πάνω από 500.000 ευρώ.