Στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας το εστιατόριο «Vassilenas».

Στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας το εστιατόριο «Vassilenas». Δικαιωματικά...

Ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια σε μία ιστορία εκατό χρόνων που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1920 και την μπακαλοταβέρνα του Θανάση Βασίλαινα (ξεκίνησε πουλώντας ρετσίνας Μεγάρων) που πλέον συναγωνίζεται -από το κέντρο της Αθήνας πια -μεγαθήρια στο χώρο της γεύσης;

vasilenasbiojpgf

Το εστιατόριο «Βασίλαινας» δεν έχει διακόψει ούτε μια μέρα από το 1920 την πορεία του. 

vasilainas-old-1-mesajpg

Ο παλιός παραδοσιακός «Βασίλαινας» παραμένει στον Πειραιά, αλλά με άλλη ονομασία «1920 Βασίλαινας» (Αιτωλικού 72). 

A3-PRINT-ADS-VASILENAS-2jpg

Όλα τα υπόλοιπα μένουν τα ίδια και καλύτερα. Και οι τιμές είναι μια χαρά αν ξέρεις να εκτιμάς και να απολαμβάνεις σπουδαία ιστορία παρέα με προσιτή γαστρονομία. 

nowjpg

O «Βασίλαινας» είναι από τα παλαιότερα εστιατόρια του Πειραιά που όχι μόνον αντέχουν αλλά συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξε και χαράζει το κέφι για δουλειά, το ταλέντο, η γνώση και η καθαρότητα των γεύσεων.

vasilainaspaliajpg

Και πάμε τώρα στο «αδελφάκι» του στην Αθήνα, το Restaurant Vassilenas στην περιοχή του ξενοδοχείου Hilton.

vasillenasmainjpg

Αναφέρεται στο καλαίσθητο site του εστιατορίου: «Το 2016, το εστιατόριο μετακινήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Χίλτον, σε έναν κομψό και μοντέρνο χώρο που σχεδιάστηκε από τη Μαρία Κοκκίνου και τον Αντρέα Κούρκουλα. 

vasilenasjpg

Η walk-in κάβα στην κεντρική αίθουσα φιλοξενεί πάνω από 150 ετικέτες και είναι παράδεισος για τους φίλους του κρασιού. 

vasilenaskrasiajpg

Οι τοίχοι που έχουν επενδυθεί με ηφαιστειακή πέτρα από τη Σαντορίνη, οι εκατοντάδες φιάλες κρασιού που κρέμονται από το ταβάνι φωτισμένες με οπτικές ίνες και ο φωτεινός privé χώρος με το μοναστηριακό τραπέζι δημιουργούν ένα περιβάλλον μοναδικό. »

vasilenas1jpg

Και πάμε τώρα σε αυτό που μας ενδιαφέρει: το φαγητό! 

vasilainastatakijpg

Εμπιστευόμαστε τον σπουδαίο Μανώλη Γαρνέλη και τις πρώτες του ύλες. 

garnelisjpg

 Με λίγα λόγια: αν θέλετε να φάτε φρέσκα γεννήματα από τη θάλασσα στο κέντρο της Αθήνας, μία Οδός υπάρχει...Βρασίδα 13 στο Hilton.

vasilenas2jpg

Και για... Υστερόγραφο... ο Θανάσης Βασίλαινας δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που γιγαντώνεται με τις «πλάτες» της ιστορίας. Ρωτήστε τι έκανε με τους πωλητές του Περιοδικού «Σχεδία», αλλά και με όσους βρέθηκαν άνεργοι λόγω της καραντίνας.

thanasisjpg