Ποια ελληνικά εστιατόρια βραβεύτηκαν με αστέρι MichelinΔύο αστέρια Michelin στο Εστιατόριο «Σπονδή» στο Παγκράτι.

spondijpg
Το εστιατόριο δημιουργήθηκε το 1996 από τον Απόστολο Τραστέλη, έναν πολυπράγμων άνθρωπο που ξεκίνησε τη ζωή του από την Πλάκα.

trastelisjpg
Μόλις τελείωσε τη Φαρμακευτική Πατρών, μπήκε στην Ιατρική Αθηνών, στη συνέχεια έφτιαξε μία μικρή εταιρεία διαφημιστικών εντύπων και... και η ζωή τον πήγε εκεί που εκείνος ήθελε. Άνοιξε ένα φαρμακείο αλλά και μία μπυραρία που ήταν στα πρώτα της χρόνια η Σπονδή. Η Σπονδή παίρνει αστέρια Michelin από το 2002. Πρώτος της Σεφ ήταν ο Άρης Τσανακλίδης. Τώρα είναι ο Άγγελος Λάντος

Lantos-Angelos-Spondi8jpg

Ένα αστέρι Michelin στο Varoulko Seaside

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μικρολίμανο και ανήκει στον Σεφ Λευτέρη Λαζάρου

varjpg

Το πρώτο Βαρούλκο δημιουργήθηκε το 1987 στην οδό Διστόμου στον Πειραιά. Το πρώτο του αστέρι Michelin το κατέκτησε το 2002. Ο πατέρας του ήταν μάγειρας στα καράβια. Ήταν 13 ετών όταν του ζήτησε να πάει μαζί του. Πήγε και τελικά παρέμεινε πιστός στα διδάγματα του πατέρα του που μέχρι τώρα του χάρισαν τη... θάλασσα και την επιτυχία.

studioreskos_10331jpg

Ένα αστέρι Michelin στο Botrini’s

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Χαλάνδρι και ανήκει στον Σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

ektoras-botrini-estiatorio-athinajpg
Από το 1986 μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του Σεφ Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED στον κόσμο. Πολυβραβευμένο και το Etrusco, επιχείρηση της οικογένειας Μποτρίνι.

best-restaurant-athens-4jpg

Ένα αστέρι στο Hytra

Στον έβδομο όροφο του Ιδρύματος Ωνάση ο Σεφ Τάσος Μαντής κάνει... θαύματα.

mantisjpg

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του Funky Gourmet, δημιούργησε στην κουζίνα του θρυλικού Hof Van Cleve του Peter Goossens στις Βρυξέλλες (3 αστέρια Michelin), στο Geranium στην Κοπεγχάγη (3 αστέρια Michelin) και στο Frantzen στην Στοκχόλμη (3 αστέρια Michelin) και πια εμπνέει στο εστιατόριο Hytra.

xytrajpg

Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν: Διάκριση Bib Gourmand: Αθήρι, Nolan, Οικείο, 7 Food Sins. Michelin Plate: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον και Sense, Alficon, Birdman και Ergon House.