Ο κορονοϊός βλάπτει σοβαρά τον πολιτισμό.

Επιστροφή στην κανονικότητα. Τα πλάνα των κυβερνήσεων στο τραπέζι. Οι ευάλωτες ομάδες. 

Γράφει η Αγαθή Χατζή

Για κάποιους, οι καλλιτέχνες δεν υπάγονται σ' αυτές. Δεν δικαιούνται επιδόματα. Δεν χρειάζεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα να πληρώσουν λογαριασμούς. Να πάνε σούπερ μάρκετ, να δώσουν ενοίκιο στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που μένουν. Να φάνε. 
Όχι. Οι καλλιτέχνες τρώνε τέχνη. Ζουν και αναπνέουν με την τέχνη. 
Οι υπεύθυνοι της διαχείρισης της κρίσης τους χρησιμοποιούν για να διαδώσουν το μήνυμα "μένουμε σπίτι". Και τι κάνουμε σπίτι;
Ακούμε μουσική ( που τραγουδούν οι τραγουδιστές, γράφουν οι στιχουργοί, μελοποιούν οι  μουσικοί). 
Βλέπουμε ταινίες και σήριαλ ( που έπαιξαν ηθοποιοί, σκηνοθέτησαν σκηνοθέτες, υποστήριξαν τεχνικοί και κάμερα μαν) .
Παρακολουθούμε συναυλίες  και εκπομπές με τραγουδιστές που υποστηρίζουν την προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να "μείνουμε σπίτι και υγιείς". 

6908199_origjpg

Εμείς μένουμε σπίτι και περιμένουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όπως την έχουν ονομάσει και αυτοί (τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί, διασκεδαστές όλων των ειδών, τεχνικοί, μουσικοί...) παραμένουν ΆΝΕΡΓΟΙ - ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΌ,  ΜΕ ΚΑΜΙΆ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΎΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ . 

Δικαίως θεωρούν λοιπόν τους εαυτούς τους "αόρατους" από έναν κρατικό μηχανισμό που τους έχει μετατρέψει σε γρανάζια του. Για τον καλό μας. Για να μείνουμε σπίτι και να προστατέψουμε το εαυτό μας και τους άλλους. 


https://www.youtube.com/watch?v=lfbRs8vltH4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR22_Wcb9tQMRao8dRSXiP...